YENİ KAVRAMLAR ÖĞRENELİM

İnsanoğlu, yeniliğe açık olmalıdır. Her geçen gün bilgisinin üzerine bir yenisini ekleye bilmelidir. Biz öğrendikçe gelişiriz ve ilerleyebiliriz. İşte sevgili okur tam da şuanda sizlerle yeni öğrendiğim coğrafya kavramlarını paylaşacağım. E tabi öğrendikçe paylaşmalısın ki öğrendiklerin işe yarasın. Bu konuda sakın bencil olmamalısın. Zaten göreceksin ki bilgilerini paylaştıkça mutlu olacaksın. Aşağıda yeni öğrendiğim birkaç coğrafya terimlerini sizlerle paylaşacağım umarım ilginizi çekebilmişimdir. Eğer daha detaylı bir şekilde tüm kavramlara bakmak isterseniz en alta siz sevgili okurlarım için bir link bırakacağım bir göz atın derim. Şeker tadında günler sevgili okur :)


Bankiz : Kutup çevresindeki denizlerde, suyun donması ile oluşan buz kütlelerine verilen ad.

Aphel : Günöte anlamına gelmektedir.

Diyorit : Birbirinden gözle kolayca ayrılabilen açık ve koyu renkli minerallerden oluşan iç püskürük bir taştır. İri taneli olanları, ince tanelilere göre daha kolay dağılır.

Filat : Kiltaşının (şist) yüksek sıcaklık ve basınç altında değişime uğraması yani metamorfize olması sonucu oluşur.

Kom : Ekonomik faaliyetin büyük ölçüde hayvancılığa dayalı olduğu aileler veya kişiler tarafından oluşturulan geçici yerleşmelerdir.

Mezra : bazı ailelerin tarım alanlarının az olması, kan davaları gibi nedenlerle bulundukları sürekli yerleşmelerden ayrılıp daha uzak bir yere yerleşmesiyle oluşmuştur.



BAKMAK İÇİN BURAYA TIKLAMAN YETERLİ SEVGİLİ OKUR :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖĞRENME ÇIKTILARI

GEZİP, GÖRELİM KÖŞESİ "UÇAK MEZARLIĞI"

NEDEN COĞRAFYA ÖĞRENİYORUZ ?